Socialment Responsables

informació

Bon govern i Codi ètic

La Fundació PinnàH neix el 09 de desembre del 2020 per voluntat del Patronat de  la Fundació Privada Hospital Evangèlic, per portar a terme la construcció d’un nou hospital i la seva futura explotació com a edifici sanitari a la ciutat de Barcelona.  Aquesta Fundació s’inspira i beu de la història, de la visió i dels objectius de la seva fundadora i que no són altres que l’assistència sanitària, social i espiritual. 

 

PinnàH en hebreu significa pedra angular, aquella on tot un edifici es recolza.  Jesucrist és la Pedra Angular d’aquest projecte tal com és la pedra angular de les vides dels seus seguidors. PinnàH significa confiança en el Senyor Jesucrist com la pedra clau de les nostres vides, tot el que fem és per Ell i en el seu nom, i és per això confiem que Ell ens donarà tot el necessari per tirar-ho endavant. 

 

El desig dels fundadors era alliberar de distraccions a la Fundació mare, donar-li suport per a poder centrar els seus esforços en allò que els és vital, la cura i benestar de les persones. Van decidir fer-se càrrec de la construcció i explotació d’equipaments i ser més eficient per assolir la missió comuna a les dues entitats. Aquest és l’esperit que es consolida a la raó de ser de PinnàH i que ara s’obre a expandir el seu suport a altres entitats. 

 

La Fundació està inscrita des del febrer del 2021 en el registre de fundacions amb el número 3208 i classificada com a fundació benèfica de tipus assistencial.

Aquest Codi de Bon Govern és d’aplicació al Patronat de la Fundació PinnàH.

La Fundació assumeix un seguit de principis que expressen el seu compromís en matèria de bon govern. Aquests principis generals són els següents: 

  • Principi d’independència, d’acord amb el qual els seus patrons sens perjudici de la representació que els hagi proposat, han d’actuar en tot moment en defensa dels interessos de la Fundació, amb criteris objectius. 
  1. Principi de prudència en les inversions, que comporta l‘optimització dels recursos financers propis per a la consecució de les finalitats fundacionals.
  2. Principi de transparència, que garanteix la igualtat d’oportunitats en l’accés a les activitats de la Fundació, i implica el subministrament d’informació clara sobre l’origen dels mitjans de finançament, les finalitats, l‘aplicació dels recursos i els òrgans de govern. 
  3. Principi de compliment normatiu, segons el qual la Fundació perseguirà les seves finalitats en el marc del més estricte compliment de la llei aplicable en cada moment i territori, tant en la presa de decisions com en l’actuació dels gestors i del personal al servei de la Fundació. 
  4. Principi de bon funcionament del Patronat, que requereix que el seu màxim òrgan de govern garanteixi un funcionament eficient de l’organització.
  5. Principi de planificació i seguiment de les concretes activitats desenvolupades, en virtut del qual el Patronat aprovarà els plans directors que recullin els objectius i les activitats que prevegin desenvolupar per a la consecució de les finalitats fundacionals, així com sistemes de control i seguiment de les diverses activitats, d’acord amb allò que en cada cas disposin les normes del sector públic i privat que siguin d’aplicació i aquelles d’ordre intern que adopti la Fundació en garantia de les primeres. 

 

(dins el 3)

Comportament ètic

El respecte a l’ètica i a les lleis ha d’inspirar l’actuació dels qui integren la Fundació, la qual cosa implica actuar amb la diligència d’un bon administrador, bona fe i primacia dels fins de la Fundació en consonància amb la voluntat dels fundadors, en especial totes aquelles actituds i pràctiques derivades de normes de dret públic i privat que estableixen els llindars de l’ètica i la diligència pública. 

 

Criteris d’actuació

La Fundació ha de donar un tracte imparcial i equitatiu als qui poden ser concernits per les seves actuacions, sense fer diferències per raó de naixement, raça, sexe, religió, discapacitat, opinió i qualsevol altra condició o circumstància personal o social, i ha d’actuar sempre en interès de la Fundació. En especial i en allò que no estigui estrictament reglat normativament, la Fundació s’ha de regir pels criteris de mèrit, capacitat i equitat.

En el compliment de les actuacions derivades del seu càrrec, els patrons s’hauran de regir pels següents principis:

  1. Principi d’integritat, que suposa l‘actuació lleial, honrada, de bona fe, objectiva i alineada en tot moment amb les finalitats de la Fundació.
  2. Principi de prudència, que comporta que en l’exercici de la seva activitat no poden fer cap tipus d’inversió del patrimoni de la Fundació que impliqui un risc per la realització de les activitats fundacionals.
  3. Principi de no discriminació, que requereix la no discriminació per raó de raça, color, nacionalitat, origen social, edat, sexe, estat civil, ideologia, opinions polítiques, religió o qualsevol altra condició personal, física o social d’aquelles persones amb les quals es relacioni.
  4. Principi de transparència, que comporta l’obligació dels patrons de comunicar al Patronat qualsevol situació de conflicte, l’obligació de proporcionar la informació rellevant i d’abstenir-se en la deliberació i votació.
  5. Principi de compliment diligent i responsable de les obligacions inherents al càrrec, que comporta l’estudi i preparació de les sessions del Patronat, l’assistència i participació activa en les sessions, la implicació en les funcions de govern i en el compliment de les comeses que se li formulin.
  6. Principi de legalitat, que obliga a una actuació estrictament conforme a la llei.
  7. Principi d’abstenció, en la presa de decisions que puguin afectar la Fundació en cas que es doni una situació de conflicte d’interessos.
  8. Principi de comunicació, que comporta l’obligació de comunicar per escrit al president o al secretari, de forma immediata, les situacions de conflicte d’interès que es puguin plantejar.
  9. Principi d’independència i objectivitat, en la defensa dels interessos de la Fundació.

Responsabilitat mediambiental

La sostenibilitat i responsabilitat mediabiental son un valor fonamental de PinnàH. La construcció, l’elecció de materials, el disseny arquitectònic o la distribució dels espais dels nostres centres estan pensats sota aquesta perspectiva.

L’Hospital Evangèlic de Barcelona n’és exemple i testimoni! Aquestes son algunes de les característiques que el fan únic: Façana “mur cortina”: les planxes verticals blanques conformen una pell de l’edifici que pretén preservar la intimitat dels pacients i protegir del sol directe la major part del dia.

Accés de llum exterior: el nostre hospital està dissenyat per maximitzar l'entrada i aprofitament de llum natural. Amb un 42% de vidre a les habitacions i un 48% als gimnasos.

Certificat amb qualificació energètica A d’emissions de CO2; està connectat a una xarxa d’energia tèrmica del districte i està prevista una connexió a la xarxa de recollida pneumàtica de residus urbans. Per a l'autoconsum energètic s'han instal·lat 347 m2 de panells solars fotovoltaics a la part superior de l'edifici.

Fundació Privada Hospital Evangèlic

canal

Canal ètic o
Canal de denúncies

La Fundació PinnàH és una entitat fermament compromesa amb el compliment normatiu, les bones pràctiques, la transparència, la igualtat, la sostenibilitat i l’eficiència, tant en les relacions amb el personal com amb tercers.

A efectes de complir aquests principis, s’ha creat el canal de denúncies a disposició de qualsevol persona que detecti una actuació denunciable en el context professional o laboral

Si has identificat un fet que pot constituir delictiu o la comissió d’una infracció administrativa greu o molt greu, sí pots denunciar-ho mitjançant aquesta via. El canal està gestionat garantint la màxima confidencialitat, independència, eficàcia i objectivitat respecte a les comunicacions que es facin. La informació facilitada es tractarà amb l’única finalitat d’analitzar, detectar, denunciar i, si escau, evitar conductes potencialment il·lícites.

Ir al contenido